MatriXmethode

MatriXmethode

IntenZ werkt graag met de MatriXmethode.

De MatriXmethode is gebaseerd op strategieën die personen zelf bedenken, installeren en gebruiken bij zowel leren als ook alle andere mentale processen. Het is een gesprekstechniek waarbij blokkades en belemmeringen snel worden vervangen door keuzes die men zelf creëert.

Alles wat we doen en ervaren is een eigen strategie.

Ook leren en het verwerken van emoties. Iedereen is uniek en gebruik teen eigen manier om iets te doen. Daar is men zich vaak niet bewust van. Het gaat ‘vanzelf’. Zolang er geen problemen zijn gaat het goed. Het is een handige strategie.

Als MatriXprofessional begeleidt ik jou naar een eigen oplossing van jouw beleving van jouw probleem op jouw eigen manier. Het mooie hiervan is dat jij zelf jouw beleving kan veranderen zonder dat je alles moet herbeleven en vertellen.

De filosofie van de MatriXmethode

Ons brein is een geweldig instrument waar we veel mee doen. Wanneer iedereen leert hoe het eigen hoofd werkt, worden problemen tussen de oren voorkomen en/of blijvend opgelost. Zelf handig informatie onthouden en terugvinden, rust in het hoofd creëren, onverklaarbare pijnklachten oplossen, emotionele herinneringen en toekomstige doemscenario’s verwerken zonder het verhaal te delen; dat maakt mensen onafhankelijk van anderen.

Waar kan de MatriXmethode bij ingezet worden?

De MatriXmethode leert je om de regie over je eigen denkpatronen te krijgen en te behouden. De MatriXmethode kan daarom bij alle hulpvragen ingezet worden omdat de beleving van situaties met je eigen denkpatroon samenhangt. 

Je leeft in het NU! In het Nu heb jij een beleving bij een situatie die gebeurd is of nog moet komen. Die beleving kan je sturen waardoor bijvoorbeeld spanning, angst, verdrieten faalangst verminderen en zelfs helemaal verdwijnt.

De MatriXmethode is veelomvattend en kan  ingezet worden om te leren leren, te automatiseren en te structureren. Maar ook bij het verwerken van trauma’s of stress vermindering (hoofd opruimen).

Wil je meer weten? Op Youtube zijn heel veel filmpjes van de MatriXmethode van Ingrid Stoop te vinden.

Je kan ook altijd vrijblijvend bellen met IntenZ om te bespreken of deze manier van coachen voor jou helpend kan zijn.