Recensies

Dank je wel

Persoonlijk en oprecht

We hebben contact gezocht met Wilma omdat wij begeleiding zochten voor de blokkades die we ondervonden bij Eline.

Als ook in de onzekerheid die daardoor kwam bij ons over de opvoeding van onze dochter.

Wilma zorgde voor een fijne combinatie van oudergesprekken, onderzoek en gesprekken/spelletjes met Eline.

Wat zijn we trots dat na deze begeleiding Eline nu veel meer zelfvertrouwen heeft en daardoor stappen durft te zetten in haar ontwikkeling.

Als ouders zijn we hierdoor zeker gegroeid en minder onzeker.

Nicole Jenneskens & Erik Arts

Zelfs een spin!

Ik wil heel graag op je website vertellen hoe super je onze dochter hebt geholpen. Ze vond het de eerste keer heel eng maar jouw betrokkenheid en het vertrouwen dat je haar gaf heeft deze drempel heel snel weggenomen. Na de eerste keer vonden we al dat ze “gegroeid” was. En de keren daarna kwam ze met steeds meer zelfvertrouwen en minder angst thuis.

 Ze durft nu zelf een spin op te pakken en buiten te zetten ( dood maken vindt ze zielig). En dat terwijl ze eerst alles bij elkaar gilde als er een spin op haar kamer zat!

 Niet alleen dit stukje heb je aangepakt maar ze is in haar hele ‘zijn’ gegroeid. Super hoe jij dit aanpakt, de eigenheid van onze dochter respecteert, ons op de hoogte houdt van de behandeling en vooral de behandeling aanpast aan ons kind en haar en onze wensen.

 Dank je wel! ook namens onze dochter.

 Liefs, Anita.

collega

 Ik heb de visie van Intenz gelezen op je website. En die visie draag jij ook uit! Uit ervaring weet ik dat wanneer jij een hulpvrager aanneemt, jij die ook volledig oppakt. Je geeft cliënten naast het gevoel gehoord en gezien te worden, handvatten om zelf verder te gaan. Je laat ervaren waar na te kijken, en laat ze zelf vertellen wat ze zien.

Hierdoor komen kinderen en ouders ( en/of begeleiders) weer in hun eigen kracht te staan. Heb daar mooie voorbeelden van mogen zien hoe zorgvuldig en betrokken jij iedereen weer in zijn eigen persoonlijke groei “modus” zet.

ik gun het ieder kind en iedere ouder om, indien er ondersteuning ( hoe klein of groot dan ook) wenselijk is, door jou begeleid te mogen worden! 

Liefs Wieke

coaching

De coaching door Wilma was voor mij erg waardevol. Ze is een betrokken warme persoonlijkheid en zag mij als mens. Zonder oordeel over mijn situatie, nam zij mij mee. Om mijn eigen waarheid en mijn eigen handelen duidelijk in beeld te brengen. Wilma gaf mij weer de focus die ik nodig had om verder te groeien.

Dank je wel daarvoor!

Yvon

Rots en water training

Wilma,

Mijn zoon heeft bij jou de rots en water training gevolgd. Naast dat hij dit heel geweldig vond en er iedere week opnieuw naar uit keek is hij een stukje meer opener geworden. Hij kan makkelijker vertellen wat hem dwars zit en word minder snel boos. Hij vind het steeds fijner om te praten en te kletsen in plaats van boos te gaan mokken of weg te lopen. 

Wij hopen in ieder geval op een vervolg of een herhalingstraining! En kan het dan ook ieder kind aan raden. Ook de kinderen met genoeg zelf vertrouwen. Ze leren zichzelf beter kennen en omgaan met hun emoties. Dat is in iedergeval hier de ervaring.

Dank je wel!

Groetjes loes

Tevreden ouders

Onze dochter van 8 jaar heeft een Rots en Water training gevolg bij Intenz. Niet omdat wij vonden dat ze vast liep op school of thuis maar wel omdat wij de indruk hadden dat ze wel een extra steuntje in de rug kon gebruiken. Onze dochter is/was namelijk nogal onzeker. Ze wist zich vaak geen houding te geven in voor haar moeilijke situaties met andere kinderen of volwassenen. Ze had dan de neiging om weg te kruipen of zichzelf te gaan ‘overschreeuwen’; stoer gedrag laten zien waarmee ze het risico liep in de volgende moeilijke situatie terecht te komen.

De eerste bijeenkomst was heel erg spannend. Vooral omdat er verder alleen jongetjes mee deden (3) en dan 2 ook nog een stukje ouder. Wilma ving onze dochter uitstekend op en bood haar de veiligheid die ze nodig had om mee te doen. Na de bijeenkomst kwam ze zeer opgewekt naar ons toe gelopen. Ze was super enthousiast. Vond het zelfs erg leuk. De bijeenkomsten daarna zagen we dat iedere keer gebeuren. Per keer leek ze te groeien en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Heel mooi om te zien!

 

Halverwege de bijeenkomsten heeft ze twee moeilijke sessies gehad. Toen kwam een stukje concentratie en focus aan bod en dat vond ze nog niet zo gemakkelijk. De confrontatie met haar ‘zwakke punten’ kwam even heel dichtbij en dat maakte haar opnieuw onzeker. 

 

 

Ze zag het even niet zo zitten allemaal en had geen zin meer om te gaan. Wilma wist hier prima op in te spelen en gaf haar opnieuw het vertrouwen om toch door te gaan. Op de dag waarop de training werd afgesloten was het toch nog even heel erg spannend voor haar. Het lukte haar bij de afsluiting van de training niet de opdracht in de groep te voltooien (plankje met je wens erop doorslaan). Ook daar wist Wilma een alternatief voor te bedenken waardoor het uiteindelijk toch is gelukt. Al met al heeft onze dochter veel geleerd. Is ze een stuk zelfverzekerder geworden en kan ze beter nee zeggen tegen dingen die ze niet leuk vind. Ze gaat minder snel grappen en grollen om haar onzekerheid te verbergen en kan beter aangeven wat ze wel wil. Heel fijn om te zien. Het doet haar goed!

Omdat we vinden dat ze zich het aangeleerde nog wel meer eigen mag maken hebben we gevraagd of er een soort van Rots en Water deel 2 kan komen. Wilma is aan het kijken of er ook vanuit andere kinderen behoefte aan is. Na de zomervakantie is er een bijeenkomst met hetzelfde groepje om te kijken hoe het er dan voor staat. Ik geloof dat het goed is om op deze manier ‘het geleerde’ wat onder de aandacht te houden en niet te laten verwateren. Wij maken daar dan ook dankbaar gebruik van!